Järjestäminen

100prosenttia.jpg

Järjestäminen on paluuta ammattiliiton toiminnan juurille.

Järjestämistoiminnalla tarkoitetaan sitä, että liitto pyrkii eri tavoin tukemaan työpaikkojen omaa aktiivisuutta. Järjestäytymällä pyrimme kasvattamaan liiton jäsenten määrää työpaikalla ja siihen, että työpaikalla toimivat jäsenet valitsevat luottamusmiehen ja työhuonekunnan.

Järjestäytyminen tarkoittaa myös sitä, että pystymme kohtaamaan työnantajan tasavertaisina.

Ideana on saada työpaikan työntekijät toimimaan yhdessä työpaikkansa asioiden puolesta.

Järjestä työpaikkasi

Mikäli sinä haluat rakentaa liiton omalle työpaikallesi, olemme siinä tukenasi.

Järjestämiskampanja on ajanjakso, jonka aikana tavoitteena on luoda toimintakykyinen liitto työpaikallesi. Kampanjan aikana sinulla ovat tukenasi liiton järjestäjät.

Liiton voima on työpaikoilla

Teollisuusliitossa on noin 200 000 jäsentä. Mitä enemmän meitä on, sitä voimakkaampia olemme ja sitä paremmin voimme yhdessä edistää asioitamme.

Kaikkein tärkeintä on paikallinen vaikuttaminen työpaikoilla ja ammattiosastoissa. Hyviä asioita alkaa tapahtua, kun riittävän moni ihminen työpaikalla on liiton aktiivinen jäsen.


JÄRJESTÄMISESITE "Me olemme liitto"

AMMATTILIITTO-ENEMMÄN KUIN PELKKÄ TYÖTTÖMYYSKASSA

UUDEN JÄSENEN ESITE

JÄRJESTÄMISJULISTE "Yhdessä saamme aikaan asioita"

JÄRJESTÄMISJULISTE "Nykyiset työehdot on saatu aikaan kovalla väännöllä"

Työmies-lehti 24.11.1916
-
  Kuluva vuosi on ollut metallityöntekijäin järjestäytymiselle harvinaisen hyviä tuloksia tuottava. Liiton jäsenluku joka v. 1915 lopussa oli 5578 oli 3:nen neljänneksen lopussa 8857, lisäys siis 3279 jäsentä.
Nykyään on jäsenluku jo yli 9000. Jos samaa kasvamista jatkuu vuoden loppuun voi liitto jäsenluvussaan sivuuttaa kuluvan vuoden aikana, tuon meidän oloissamme suurenmoisen luvun 10 000.
-
  Näitä valtavia saavutuksia ei ole saatu ilman työtä ja uhrauksia. Liiton yhden vakinaisen ja yhden tilapäisen järjestäjän lisäksi on osastoilla ollut paikallisia järjestäjiä Turussa, Helsingissä ja Viipurissa. Joista kahdessa viimeksimainitussa on vielä parhaillaan järjestäjät työssään.
-
  Näiden lisäksi suunnittelevat Tampereen ja Porin osastot paikallisjärjestäjän ottamista. Liiton äänenkannattaja "Metallityöläinen" leviää nykyään 5500 kpl. suuruisena painoksena.
-
  Uusia osastoja on liittoon hyväksytty kuluvan vuoden aikana 10. Nykyisin onkin osasto melkein kaikilla niillä paikkakunnilla joihin on ollut mahdollista perustaa.
-
  Kauniita ja esimerkiksi kelpaavia ovat saavutukset olleet. Mutta kuten sanottu, työtä ja uhrauksia ei ole säästetty. Henkilökohtaista valistus ja- herättämistyötä on suuret joukot olleet tekemässä. Työpaikoilla on kohinana kehotukset kulkeneet ja tulokset ovat olleet sen mukaisia.
-